Ontruimingsplan volgens NEN 8112-2017
Is een ontruimingsplan verplicht? Iedere werkgever is verplicht om procedures op te stellen voor de werknemers wat te doen bij calamiteiten. Als er in het gebouw een brandmeldcentrale aanwezig is met een verplichte doormelding moet de werkgever ook zorgen voor een ontruimingsplan.
In een ontruimingsplan staat omschreven op welke wijze een ontruiming moet plaats vinden in uw gebouw. Er staan diverse taken van de aanwezigen omschreven die ook terugkomen in een BHV plan, echter het ontruimingsplan moet uitneembaar zijn zodat men een handzaam document heeft waarmee men kan werken. Bovendien moet het ontruimingsplan aangeboden kunnen worden aan de brandweer, zodra deze aan komt rijden.
Een belangrijk onderdeel van het ontruimingsplan zijn de plattegronden. Hierop kan men in 1 oogopslag een beeld krijgen van het gebouw.
Voor het opstellen van uw ontruimingsplan komen we altijd langs op uw locatie. Het plan is namelijk maatwerk. Uw (BHV) organisatie en locatie is uniek. Daar moet een eigen plan voor gemaakt worden. Tijdens het bezoek zal dan ook gekeken worden naar uw gebouw en gesproken worden met uw BHV-organisatie om de procedures en taken door te nemen.
Doelstelling is een handzaam overzichtelijk plan zonder overbodige bagage.
Uiteraard kunnen we ook van dienst zijn met de implementatie van het plan in uw organisatie.